עמוד הבית בלוג מים מתחת לרצפה? כך תתמודדו עם נזילה תת רצפתית!
מים מתחת לרצפה? כך תתמודדו עם נזילה תת רצפתית!
שתף
19 פבר 2024

ייבוש תת רצפתי הוא פתרון מקצועי אשר מאפשר התמודדות עם הצטברות של רטיבות תת רצפתית, ייבוש וסילוק של המים, ללא צורך בהרס של תשתיות ובעבודות פירוק אריחי ריצוף וביצוע ריצוף מחדש. 

מהם הנזקים העשויים להיגרם כתוצאה מנזילה תת רצפתית ומדוע חשוב לטפל בה

מים כלואים מתחת לרצפות הבית אמנם אינם גלויים לעין, אולם בכוחם לגרום לנזקים כבדים לתשתית ולמבנה ללא טיפול מתאים. בשונה מרטיבות הנוצרת על הקיר או התקרה, אשר חודרת את התשתית ויוצרת כתמי רטיבות, טחב או אף טפטוף מים גלוי, רטיבות תת רצפתית נותרת לכודה תחת שכבות הריצוף והאריחים האטומים ברובה, ואינה נחשפת לאוויר אשר גורם להתאדות טבעית. מאחר ולמים הכלואים תחת הרצפות אין דרך להתייבש באופן טבעי, הם מצטברים ומכבידים על התשתית והקונסטרוקציה ומביאים להיחלשות שלה. נוסף לזאת, רטיבות תת רצפתית עשויה לגרום לנזק ממשי על ידי דחיפת אריחי הריצוץ מלמטה ושבירה שלהם, עליית מים דרך הקירות מעל לפנלים, איכול של תשתיות ברזל והחלדה שלהם ונזקים נוספים.

מהם הגורמים לנזילות מים מתחת לרצפה? 

אריחי הריצוף עשויים לרוב מקרמיקה, אבן או אף מפרקט עץ, וכוללים שכבות איטום והגנה מפני מים חיצוניים המשמשים לצרכי ניקיון הבית ותחזוקתו. 

על פניו, לא ברור כיצד תשתית ריצוף יבשה עשויה לסבול מחדירת מים ומרטיבות תת רצפתית. חשוב להכיר את הגורמים העשויים לגרום לנזקי רטיבות תת רצפתית, שכן במקרה של הופעת רטיבות כזאת, לצד פעולת הייבוש נדרשות פעולות לאיתור הנזילה ומקור המים ותיקון הליקוי.

בין הגורמים לנזילה תת רצפתית:

  • נזילה פנימית בצנרת- נזילה בצנרת הסמויה שמועברת תחת תשתיות הריצוף. נזילה כזאת  עשויה לגרום להצטברות מים כלואים ולנזקי תשתית, כמו גם לנזק ולרטיבות בתקרה של הדירה/החלל המצוי תחת אזור הריצוף, במידה וקיים.  
  • לחות גבוהה- חללים רטובים דוגמת חדרי אמבטיה, חדרי שירותים או מטבחים ללא אוורור מיטבי, עשויים לסבול מריכוז גבוה של לחות, אשר לאורך זמן ייספג בתשתיות ובקונסטרוקציה, ועשוי לחלחל גם אל תשתיות הריצוף. 
  • חלחול מי קרקע- תשתיות הקרקע יוצרות ומשחררות לחות, ובתים צמודי קרקע עשויים לסבול מספיגת מי הקרקע כלפי מעלה, עד ללכידה של המים בין הקרקע לאריחי הריצוף האוטמים את המשך עליית המים ולוכדים אותם.
  • איטום לקוי- איטום לקוי של הגג או הקירות החיצוניים עשוי לגרום לחדירה של מי גשם, משקעים ולחות, לתקופה ממושכת אשר תביא להצטברות נוזלים כבדים על גבי התשתית, ולזליגה של המים כלפי מטה תחת הריצוף.

אז מה עושים- כל השיטות לייבוש תת רצפתי 

מספר טיפים מצוות המומחים של נו פלו, למניעה, איתור וטיפול בנזקי רטיבות תת רצפתית:

  1. הקדימו תרופה למכה- וודאו כי האיטום החיצוני של הבית תקין, הצנרת הביתית תקינה באמצעות ביצוע בדיקות תקופתיות ותחזוקה, אל תזניחו ליקויים, סימני רטיבות בקירות או סימנים אחרים לנזילה או ליקוי אחר בתשתיות המים והביוב.
  2. זהו את הסימנים המקדימים לנזילה תת רצפתית: שינויים בגוון הריצוף וחוסר אחידות, הופעת אגלי מים ורטיבות לא מוסברת לעתים באזור קבוע, גידול לא מוסבר בחשבונות המים, הופעת נקודות לבנות על הרובה (חומר האיטום המיושם בין אריחי הריצוף). גילוי סימן אחד או יותר מאלו דורש בדיקה מקצועית לאיתור נזילות, ובדיקת אחוזי הלחות תחת הריצוף.
  3. במקרה של אחוזי לחות גבוהים המעידים על רטיבות תת רצפתית יש לבצע ייבוש תת רצפתי– פעולה המיושמת באמצעות ניקוב זעיר של מספר חורים בנקודות אסטרטגיות במרחב, החדרת צינורות יניקה המחוברים למכשירי שאיבת מים וייבוש, והפעלת המכשירים לתקופה בת 2-3 שבועות בהתאם לצורך. 
  4. עם סיום העבודה תתבצע בדיקת לחות נוספת, ולאחר השלמת העבודה והייבוש באופן מלא, סגירה ואיטום של הרצפות בצורה אסתטית. 

מים ורטיבות הם בין הגורמים המובילים בנזקי תשתית, והזנחה שלהם עשויה להוליד תקלות וליקויי תשתית מורכבים ויקרים לתיקון. מומלץ להקפיד על תחזוקת הבית והמערכות, בדגש על תחזוקת האיטום החיצוני והפנימי, ועל שימוש במערכות איתור נזילות סמויות, איתור וטיפול בנזקי צנרת בטכנולוגיות מתקדמות ללא הרס. 

phone חייגו עכשיו וואצאפ פנייה לאינסטלטור וואטסאפ
ייעוץ בוואטסאפ